Tartaar van Jamón Ibérico

Gepubliceerd op 12 augustus 2025 om 16:07

Met Jamón Ibério kan een heerlijk tartaar gemaakt worden. Een relatief makkelijk recept, zonder kunstmatige toevoegingen. Een frisse zomerse maaltijd met wat brood/toastje of als voorgerecht bij een uitgebreid diner.

  • Bereidingstijd 20 minuten, 4 personen.
  1. Mix in een kom wat mosterd, azijn en worchestersaus, voeg een snufje zout toe en zet in de koelkast.
  2. Snij de Jamón Ibérico, de augurk en de kappertjes in hele kleine stukjes.
  3. Voeg dit samen met een scheutje ollijfolie en de eerder gemaakte dressing en meng goed door elkaar. Voeg naar smaak eventueel nog een snufje zout en/of peper toe.
  4. Nu nog opmaken. Het komt het mooiste tot zijn recht als je het op het bord in bijvoorbeeld een hamburger-vorm opmaakt. Start de bodem met wat olijfolie, schep de tartaar erop en breek het ei over de tartaar, laat het eigeel heel. Ter decoratie kun je schilletjes van zilveruitjes en waterkers toevoegen.

 

Variatie tip? Snipper een bosuitje of een tomaat en meng dit met de Jamón. Snij een avocado en plakjes, besprekel met olijfolie, zout en peper en maak hier de 1e laag van je tartaar van. Schep hierop het tartaarmengsel en maak verder af als hierboven beschreven.

Ingrediëntenlijst Hoeveelheid
Jamón Ibérico 440 gram, zeer klein snijden
Mosterd (niet te sterke smaak) 1 theelepel
Worchestersaus 1 theelepel
Kappertjes 1 theelepel
Augurk 2 kleine of 1 grote
Olijfolie (AOVE aanbevolen) Een scheutje voor in de tartaar, een scheutje voor op het bord.
Ei 4 kleine eieren
Decoratie suggesties Zilveruitje, waterkers, rucola sla, bosuitje
Zout en peper naar smaak

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.